منتدياتــــ(القلوب الطيبة) . منتديات كوفي نت
إحتراف الفكر والثقافة والرياضة والصداقة


القلوب الطيبة
 
الرئيسيةالبوابةس .و .جالتسجيلدخول
مطلوووووووووووووووووب مشرفين ومشرفات
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» اخطاء شائعة في اللغة العربية
الثلاثاء يناير 10, 2017 7:57 am من طرف Deng

» يا جماعة انتو فين؟؟
الثلاثاء يناير 10, 2017 7:43 am من طرف Deng

» البرجر ههه
الثلاثاء يناير 10, 2017 7:33 am من طرف Deng

» طريقة عمل الدبله الليبيه بالصور
الأربعاء نوفمبر 30, 2016 11:16 am من طرف Coffe

» الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور
الأربعاء نوفمبر 30, 2016 11:15 am من طرف Coffe

» الحفــــاظ على مشـــاعر طفلك
الأربعاء نوفمبر 30, 2016 11:13 am من طرف Coffe

» ماذا سوف تقول
الأربعاء نوفمبر 30, 2016 10:58 am من طرف Coffe

» أفضل وأحسن علاج للزكمة
السبت ديسمبر 27, 2014 12:08 am من طرف Deng

» رمضــــــــان على الأبواب
السبت يوليو 27, 2013 4:02 pm من طرف ياسمين الشام

» تلك هي انا /أخبرني أنت من تكون
الأربعاء يوليو 04, 2012 3:10 pm من طرف ياسمين الشام


شاطر | 
 

 الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
رحمه
سكر مظبوط
سكر مظبوط
avatar

انثى عدد المساهمات : 53
العمر : 32
الموقع : في قلب أخيها
العمل/الترفيه : الدراسة

مُساهمةموضوع: الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور   الإثنين أكتوبر 17, 2011 7:39 pm

يلا نبتدى المحشي اولا وبعدين الشربة


مقادير المحشي مايكفى لزوجين فى بداية حياتهم وانتى حرة زودى فى الكمية بعدين :

ربطة معندوس ( بقدونس )
نص ربطة كسبر
2 عود بصل اخضر
2حبة طماطم حمرا متوسطة
2 قرن فلفل حار ( اختياري)
ربع كوب رزع مغسول ومصفى
ثلاث حبات طماطم معصور
لحمه مقطعه متوسط صفير زى ماتحبى الكمية
2 ملاعق كبار زيت زيتون
يقطع كلهم رفيع جدا

بالنسبة للبهارات

2 ملقعة صغيرة كروية
2ملعقة صغيرة بزار ( كركم)
2 ملعقة صغير ملح حسب المذاق
1 ونص الحرارات لحم
ملقعة نعناع ناشف
رشة قرفة
رشة فلفل اكحل

الطريقة

تخلطين المكونات جميعا بالملعقة وبعدين استعملى الايد













خلاص الحين نحشي الفلفل بعد ماتكونى غسلتى المحشي ونضفتى من حوا البواقى الحشوة حطيتى فى صحن الى هنسوى فيه المحشيى علشان يكون حماية للمحشي من النار
ثم بعد ما نذبل المحشي فى مية ساخنة بس مش كثير يدوب القشرة الخارجية ترمد شوية











خلاص نحشى ونضعها فى الصحن السوا ونغطى بالقصدير وانلعى على نار هادئ حوالى من ساعه الى ساعه الا ربع
وبعدين ضعى فى صحن اخر بالفرن علشات اتحمرى الوجه (( اختيار))



انا هنا وضعت بواقى اللحمة ( العظم) لا بيعطى طمعى جنااااااااان






فى الفرن افتحى المشواه فقط




تابع معى الشربة



مقادير الشربة

3حبات طماطم معصور
راس بصل صغير
لحمة خروف مقطع صغير
نعناع ناشف
شوية كسبر ومعندونس مقطع رفيع ( حوالى ربع كوب من كل نوع)
لسان العصفور ( حبوب شربة )

الطريقة بالصور :

يحمر البصل واللحمة مع الزيت شوية حتى تخرج مية البصل والحم مع اضافة شوية نعناع ناشف مقدار م ص + شوية شيبة وممكن تستغنى عنها










ثم انضيف الطماطم المعصور وانخلى على النار هادئة حوالى 10 دقايق حتى نسوى الطماطم( اضيفى الملح + البزار (الكركم ) فقط





بعدين انضيف حوالى كوب ونص ما ساخن ( لابد ساخن علشان اللحم ما يطلع زفرة ) واتركى حوالى ربع الى نص ساعه حتى يستوى اللحم






بعدين اضيفى شوية ميه ثم ضعى بقى البهارات الحمة ملعقة ونص فقط وشوية كروية وضيفى الكسبر ومعدنوس ولسان العصفور




انحمص شوية نعناع ناشف على النار علشان ايطلع ريحة ونكه غيررررررررررررررر للشربة جربوها بس وهتدعولى ان شاء الله









وتقدم بالهنا والشفا




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نبع الحياة
أستـــاذ كووفيـ
أستـــاذ كووفيـ
avatar

انثى عدد المساهمات : 531

مُساهمةموضوع: رد: الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور   السبت أكتوبر 22, 2011 1:06 am

سلمت الايادى

شكلها لذيذ فعلا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Coffe
مدير عــام الموقع ..
مدير عــام الموقع ..
avatar

ذكر عدد المساهمات : 505
الموقع : هنــــــــــــا
العمل/الترفيه : billiard

مُساهمةموضوع: رد: الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور   الأربعاء نوفمبر 30, 2016 11:15 am

تسلم يدينك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://niceheart23.forumarabia.com
 
الفلفل المحشى والشربة الليبية على اصولها بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدياتــــ(القلوب الطيبة) . منتديات كوفي نت :: الأقسام الأسريه :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: